حجت الاسلام مظفر تاجی در پنجاه و یکمین سالگرد حاج حسین آقا ملک مراسم گفت: سوره حضرت مریم(س) با حروف مقطعه "کهیعص" آغاز شده است و این حروف رمزی بین خداوند متعال و رسول خدا(ص) است. پروردگار با ذکر این حروف این نکته را به ما یادآوری می کند که این کتاب مقدس ۶۲۳۶ آیه و ۱۱۴ سوره دارد و این معجزه با همین حروف درست شده و هیچ کس نمی تواند مانند آن را بیاورد.
امام جمعه چناران ابراز کرد: حضرت علی(ع) که باب علم نبی هستند می فرمایند کاف یعنی کربلا، ها یعنی هلاکت، یا یعنی یزید، عین یعنی عطش امام حسین و یاران ایشان(ع) و صاد یعنی صبوری حضرت زینب(س).
وی گفت: زمانی که امام حسین(ع) به کربلا رسیدند فرموند به خدا پناه می بردم از کرب و البلا؛ یعنی سرزمین درد و رنج. چرا که هر پیامبری چون نوح و موسی در این سرزمین قدم گذاشت دچار مصیبت و بلا شد.
امام حسین سرزمین کربلا را وقف کرد
حجت الاسلام تاجی ابراز کرد: اولین کسی که سرزمین کربلا را وقف کرد امام حسین(ع) بود . امام خاک کربلا را خریداری کرد و این سرزمین متعلق به ایشان بود.
امام جمعه چناران افزود: در یک فرسخ از خاک کربلا تربت است و هر چه این تربت به قتگاه نزدیک باشد ارزش آن بیشتر است. به برکت وقف برای امام حسین(ع) بارگاه و گلدسته درست کردند و باقیات صالحات در طول تاریخ صورت گرفته است.
حجت الاسلام تاجی گفت:در هر نقطه که ارادتمندان اهل بیت(ع) حضور دارند، نشانه های وقف را می بینید. تمام ساختمان مسجد و حسینیه و هیئت وقف است برای موارد مختلف؛ به خصوص برای مجالس عزای امام حسین(ع).
امام جمعه چناران افزود: یکی از واقفین بزرگ تاریخ معاصر ایران حاج حسین آقا ملک است که املاک بسیاری را وقف امور عامالمنفعه کرده است. در گذشته رضاخان املاک و زمینهای افراد ثروتمند را غصب می کرد و حاج حسین ملک برای اینکه اموال به دست رضاخان نیفتد آن ها را وقف امام رضا(ع) کرد.
ترویج فرهنگ کتابخوانی برکت موقوفات حاج حسین آقا ملک
وی با خاطر نشان کردن اینکه بعد از گذشت ۵۰ سال از درگذشت او شاهد آثار و برکات موقوفات در سرتاسر نقاط ایران هستیم، ابراز کرد:موقوفات ملک آثار و برکات بسیاری داشته است که یکی از آن ها ترویج فرهنگ کتابخوانی است. کتابخانه بزرگ ملک با قدمت بسیار در طول سال های متمادی مکانی برای استفاده محققان و پژوهشگران و علاقه مندان به کتاب است.
حجت الاسلام تاجی خاطر نشان کرد: موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک نخستین موزه وقفی - خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور با موضوعیت نسخههای خطی در تهران است.
وی افزود: این مرکز فرهنگی در سال ۱۳۱۶ خورشیدی توسط حسین آقا ملک تاسیس شد و به همراه املاک و مستغلات وقف آستان قدس رضوی شد. در تیر ماه ۱۳۲۳ قطعه زمین بزرگی را در باغ ملی تهران برای ساختمان جدید کتابخانه و موزه وقف کرد. احداث ساختمان جدید کتابخانه و موزه ملی ملک در سال ۱۳۶۴ آغاز شد و در ۱۳۷۵ به پایان رسید.
بیمارستان ثامن الائمه؛ تنها مرکز درمانی موقوفه چناران
امام جمعه چناران ابراز کرد: در بحث درمان و سلامت نیز حاج حسین ملک موقوفاتی داشته است که بیمارستان ثامن الائمه تنها مرکز درمانی و موقوفهای است که نقش موثری بر حفظ جان مردم و سلامت بیماران چناران دارد.
حجت الاسلام تاجی خاطر نشان کرد:بیمارستان ثامن الائمه چناران در سال 1365 توسط سازمان موقوفات ملک تاسیس و در سال 1371 زیر نظر علوم پزشکی قرار گرفته و تا به امروز در حال گسترش و توسعه میباشد .
وی افزود:عملیات بازسازی و تعمیرات اساسی بخش های همچون بستری، اتاق های عمل، محوطه، لنرژی، موتورخانه، آشپزخانه و زایشگاه طی سال های 1384 تا 1393 انجام شد. این مرکز درمانی شامل 64 تخت خواب مصوب و 232 پرسنل دارد.
امام جمعه چناران ابراز کرد:این بیمارستان دارای تخصص های ارتوپد ، اطفال ، زنان و زایمان ، بیهوشی ، داخلی ، قلب ، چشم و روانپزشکی ، جراحی عمومی ، پاتولوژیست و رادیولوژیست میباشد.
بخش های بستری این مرکز شامل اطفال ، زنان ، زایشگاه ، داخلی ، جراحی ، دیالیز ، اورژانس ، چشم آی سی یو ، سی سی یو و اتاق عمل میباشد. بخش های پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه ، داروخانه ، رادیولوژی و کلینیک تخصصی میباشد.
وی خاطر نشان کرد: بخشی از چناران و پیرامون آن وقف این بزرگوار است از جمله مسجد خاتم الانبیا و مسجد کارخانه قند نیز که در زمان حیات او ساخته شده است.
حجت الاسلام تاجی با تاکید بر اینکه موقوفات حاج حسین آقا ملک متعلق به امام رضا(ع) است، گفت: او که در دنیا سر سفره همسایه و همجوار امام رضا(ع) بوده است، انشالله در قیامت نیز همجوار و همسایگی امام رئوف باشد.